top of page

Fabrica de biogaz

Fermentare controlata in regim Mezofil si Termofil

Productie maxima de biogaz

-  ProducÈ›ii mai mari de biogaz ca urmare a utilizării  treptei termofile.

​

-  Flexibilitate maximă în alegerea materiilor prime.

​

- Tehnologie și echipamente direct de la firma EISELE, un producător cu peste 100 ani de experiență și continuitate pe piața Germană,

​

- ConstrucÈ›ie modulară, pentru un mai bun control al procesului, (întreÈ›inerea sau extinderea fabricii poate fi făcută oricând fără a opri funcÈ›ionarea acesteia).

​

- Mirosurile din zona fabricii sunt insesizabile ca urmare a amplasării sacului de biogaz în incinta închisă separată

​

-FoloseÈ™te 100% potenÈ›ialul de producere a biogazului a substratului. Fabricile de biogaz care funcÈ›ioneaza doar in regim Mezofil extrag doar 60% din potenÈ›ialul substartului È™i încă până la 20% se pot colecta din Post Fermentor încălzit È™i acoperit în perioada de stocare de până la 180 zile.

​

- Costuri de împraÈ™tiere a substarului fermentat reduse. Ca urmare a unui bun management sustratul digestat poate atinge încărcătura maximă de 4kg N/m3. Se reduce astfel numărul de curse pentru iîmprăștierea fertilizantului comparativ cu tehnologiile ce permit încărcături de azot mai mici.

​

-Substarul evacuat din proces este 100% liber de agenÈ›i patogeni È™i seminÈ›e de buruieni! (Tehnologia de fermentare  termofilă distruge în totalitate bacteriile È™i viruÈ™i. Semintele buruienilor sunt descompuse. Se evită astfel răspândirea bolilor È™i “cultivarea buruienilor” cu impact economic negativ. Doar tehnologia mezofila nu asigură acest lucru)

​

- Capacități între 250 kw È™i 3Mw electric deja în folosință

Tehnologia Eisele de producere a biogazului sau tehnologiile "Clasice" ?

Tehnologiile  "clasice" de producere a biogazului.

​

​Tehnologia de fermentare in regim Mezofil

Avantaje:

​

- Toate fazele procesului au loc într-un singur reactor

 

-Folosesc pentru cofermentare preponderent masă verde, siloz sau cereale.

- Datorită acoperiÈ™ului flexibil care nu asigură izolarea termică corespunzatoare fabrica consuma mai multă căldură în perioada rece

Dezavantaje:

​

- Este necesară acoperirea spațiilor de stocare post fermentare

- 20% din gaz se recuperează în rezervorul postfermentare (dacă acesta este acoperit  È™i  prevăzut cu încălzire)

- Mare parte din agenÈ›i patogeni È™i seminÈ›e de buruieni se regăsesc ne alteraÈ›i în urma procesului de fermentare È™i  generează costuri suplimentare cu ierbicidele

- Materia organică provenită din deşeuri de abator, cantine, fabrici de conserve se degradează lent.

​Tehnologia de fermentare in regim Termofil

Avantaje:

​

- Procesul de degradare are loc rapid, cu producție mai mare de biogaz

- Sunt folosite eficient deÅŸeurile organice din cantine, ÅŸi abatoare, dezinfectate ÅŸi hidrolizate termic conform directivei EC 1774/2002 transpusă de ORDINUL 723/2003 al Ministerului Agriculturii, Pădurilor, Apelor  ÅŸi Mediului

- După 20 zile de fermentare, substartul este considerat sterilizat lipsit de agenti patogeni și semințe de buruieni

Dezavantaje:

​

- Sunt necesare reactoare separate pentru faza de hidroliza ÅŸi acidifiere

-Nu se recomandă folosirea masei verzi datorită pericolului de formare a podurilor plutitoare

- Uneori procesul se defășoară accelerat în faza de acetifiare ducând la schimabarea Ph-ului È™i oprirea procesului

Tehnologia Eisele de producere a biogazului.

     Fabrica de biogaz bazată pe tehnologia  dezvoltată de firma Franz Eisele & Sohne GmbH reprezintă în acest moment cea mai ridicată treapta tehnologică de producere a biogazului ÅŸi presupune trecerea substratului succesiv prin procesul de fermentare mezofilă urmat de cel de fermentare termofilă.

 

      Se reuseÅŸte astfel să se pună împreună în interesul investitorului avantajele ambelor sisteme de fermetare ÅŸi să elimine aproape în totalitate inconvenientele ÅŸi deficientele acestora.

​

      Tehnologia permite flexibilitate maximiă în alegerea materiilor prime pentru proces permiÈ›ând ca  performanÈ›a fabricii să nu fie influenÅ£ată negativ de disponibilitățile sezoniere ale matetriilor prime sau de performanÈ›a anului agricol, influenÅ£ată de condiÈ›iile meteorologice.

 

     O fabrică care fucÈ›ionează cu tehnologia EISELE poate opera astfel încât în funcÅ£ie de materia primă  disponibilă  să se poată obÅ£ine producÅ£ia maximă de gaz.

​

     Cantitatea de metan maximă este extrasă din biomasa, substarul fiind mineralizat până la nivel de 80-90%. La ieÈ™irea din proces substratul, este sterilizat ca urmare a treceri prin procesul de fermentare termofil.

​

    Fermentoarele, se realizează în întregime, din beton armat, tratat la interior împotriva coroziunii ÅŸi izolat termic la exterior pentru a limita pierderile de căldură ÅŸi influenÅ£a temperaturii mediului exterior asupra procesului. Se confera astfel garanÅ£ia unei producÅ£ii de biogaz constante pe întreaga perioda a anului  È™i maxima sigurantă în exploatarea instalaÈ›iei cu un consum minim de energie termică pentru buna desfăşurare a proceselor biologice.

​

    Pentru  a creÈ™terea profitabilitatea instalaÅ£iei de producere a biogazului, tehnologia propusă de firma Eisele presupune  cofermantarea în reactoare alături de dejecÈ›ile animale a unei game largi de materiale organice biodegradabile care nu se limiteaza doar la masa verde sau siloz. Lista cu materialele pentru cofermenatre cuprinde peste 270 de pozitii  ÅŸi vă poate fi pusă la dispoziÅ£ie la cerere

​

    Parte din aceste materiale de cofermentare sunt deÅŸeuri ale altor industrii pentru a căror neutralizare se cheltuiesc în general sume mari de bani, pe care acum ii puteti câÈ™tiga dumneavoastră.

​

    Pentru  a creÅŸte performaÅ£a fabricilor de biogaz firma Eisele, vă propune ca tocmai aceste deÅŸeuri să le neutralizaÅ£i în fabrica dumneavoastră prin cofermentare.

bottom of page